top of page

MIJN DIENSTEN

Wat ik voor jouw huisdier kan doen

Canine Hairdresser
Cocker Spaniels
Dog Haircut

Plukken


Honden met een plukvacht hebben meestal een zachte, wollige ondervacht, met een bovenlaag van harde, draadachtige haren. Dit laatste, de “plukvacht” moet regelmatig verwijderd worden. Bij het plukken wordt het dode haar met de hand (of een trimmes) weggenomen. Dit gebeurt uiteraard alleen wanneer de vacht plukrijp is. De plukmethode is vrij arbeidsintensief. 

Knippen/scheren

 

Knippen en Scheren is het inkorten van de vacht d.m.v. een schaar of tondeuse. Sommige honden worden alleen geknipt. En bij anderen wordt een combinatie van knippen en scheren toegepast. 

Met effileren is het mogelijk de vachtlengte in te korten, zonder dat daarbij een duidelijke kniplijn te zien is. Ook kan de vacht op plaatsen waar het erg vol is, worden uitgedund. 

Ontwollen

 

Ontwollen is het verwijderen van de loszittende ondervacht (wolvacht) van de hond. Dit gebeurd bij bijvoorbeeld bij een duitse herder, berner sennen, husky, ect. Het ontwollen word gedaan door de was & blaas methode. Deze behandeling kan ervoor zorgen dat uw hond een bepaalde periode minder haren verliest.

Deze methode is zeer geschikt om de hond door de rui heen te helpen.

Borstel beurt

 

Borstelen heeft verschillende functies. Het voorkomt klitten, verwijderd vuil en of huidschilfers uit de vacht. De huid word gemasseerd en ziet er daardoor gezonder uit. Er zijn veel verschillende soorten borstels en kammen, ik geef je graag advies welke materialen u het beste kunt gebruiken voor uw hond.

Vlooien

 

Het is heel belangrijk om uw hond regelmatig tegen vlooien (en teken) te beschermen. Het is heel onprettig voor uw hond als hij of zij steeds jeuk heeft. De vacht kan lelijk worden en er ontstaan klitten door het krabben. Uw hond kan ook een vlooienallergie hebben, waardoor de huid zo erg geïrriteerd kan raken dat roodheid en kale plekken kunnen ontstaan. De honden kunnen hun huid stuk krabben of bijten en zelfs ziek worden.

bottom of page